No copiïs, sigues original. La diferència marca tendència.

viernes, 14 de octubre de 2011

Originalitat en l’obra pictòrica de Pollock?


Avui en dia, Jackson Pollock (1912-1956) es considerat l’artista més destacat de l’expressionisme abstracte. La seva manera de pintar era molt peculiar, fixava la tela al terra, sense cavallet, i feia regalimar la pintura mitjançant un pot foradat o pinzells amb moviments ràpids i nerviosos (dripping). Amb això aconseguia un resultat abstracte i ple de textures i colors. És original aquesta innovadora manera de pintar? La veritat, es que es força diferent i contrasta amb els cànons de la societat de l’època. Però aleshores, per que va ser poc reconeguda la obra de Pollock quan ell era en vida i ara si que ho es?  Com es que ara es reconeix la llibertat expressiva i l’abstracció? La societat va evolucionant amb el temps i la concepció de les coses també. Deu ser per això que el concepte d’originalitat i innovació es diferent en l’actualitat que el d’abans.

La originalitat es basa en això, en destacar per ser una cosa única i diferent i Pollock ho va aconseguir amb el seu estil propi i característic. Que en penseu, es original?

U

 
Pollock pintant (fotografia feta per Hans Namuth).


3 comentarios:

  1. Hola! Nosaltres creiem que aquesta publicació es molt interessant!
    Ens agrada molt les obres de Pollock, sobretot la U, que es la més reconeguda mundialment.
    Esperem que continueu publicant molts més articles interessants!

    Laia i Chema

    http://ambiciodelespersones.blogspot.com/

    ResponderEliminar
  2. Ho intentarem, gràcies per comentar! :D

    ResponderEliminar
  3. Pollock és un artista molt especial i crec que representa a la perfecció el concepte d'originalitat! Ha estat una gran idea utilitzar a Pollock com exemple en aquest blog! :)

    Alba

    ResponderEliminar