El 28 d’octubre vam assistir a una classe que va impartir el professor Josep Holgado sobre les pissarres digitals interactives (PDI). Ens va estar explicant com funciona aquesta nova eina i les seves utilitats. La veritat és que resulta un recurs molt pràctic ja que en la pdi pots escriure-hi com si fos una pissarra normal i a més a més compta amb característiques pròpies d’un ordinador. La pdi necessita un projector, a diferència de les pissarres clàssiques. I hi ha una gran varietat d’aspectes que pots realitzar únicament amb una pdi, com per exemple; es poden realitzar videoconferències, guardar el que has creat per a un altre dia o enviar-ho a tots els alumnes, etc.
L’inconvenient de les pissarres digitals interactives és el seu preu, ja que són molt cares. Amb el temps possiblement aniran reduint el preu i molts centres educatius podran permetre’s comprar-ne una. En cada centre educatiu que s’incorpori una pdi com a eina didàctica, el professorat ha de rebre la formació requerida per al seu ús. A més a més seria recomanable que hi hagués algú que pogués arreglar-la en cas de que no funcioni correctament.
Josep Holgado durant la classe va deixar clar que la pissarra digital interactiva s’ha d’emprar d’una manera adequada. La millor manera, és utilitzarla com a una eina complementària en una classe. Podem dir que és original la pissarra digital interactiva per a facilitar el procés d’aprenentatge no?
No hay comentarios:
Publicar un comentario